Dit is SOOF

Wie is SOOF?

Melanie Schildt begon haar winkel SOOF Stijl in Numansdorp zomaar, puur op gevoel. Met dat gevoel is niks mis, want allemachtig zeg: wat een leuke winkel is dit. Zo een waarvoor het de moeite waard is om een stukje om te rijden.

Het is een beetje conceptstore-achtig: een mooie jurk of tas van Zusss, een lief lampje voor de babykamer, mooie accessoires voor in huis. Je vindt hier een hoop leuks van kleine Nederlandse tot grote Scandinavische merken. Maar Melanie, of Soof, is eigenlijk te bescheiden om van de daken te roepen hoe tof dit allemaal is.

Knus en kneuterig

Melanie: “Ik ben zomaar begonnen. Wat voor mij goed voelt, verkoop ik. Ik houd ervan dat het lekker knus en kneuterig is, het hoeft voor mij niet al te perfect te zijn.”

Carriereswitch

“Toen ik begon, verklaarde iedereen mij voor gek. Ik heb MTS Bouwkunde gedaan en altijd bij een bouwbedrijf gewerkt. Ik had een goede baan. Retailervaring? Had ik helemaal niet. Destijds had ik veel meer vrijheid. Maar ik had ook veel meer stress. Toen mijn vader overleed, hoorde ik niks van mijn collega’s. Dat was het moment waarop ik zei: en nú ga ik iets anders doen. Ik maak nu veel meer uren dan toen ik nog een kantoorbaan had, maar ik ben veel gelukkiger. Ik heb geleerd dat het voor mij niet draait om veel vrije tijd of geld.”

Numansdorp aan de muur

Ze verkoopt wat ze zelf mooi vindt, maar ze wil wel onderscheidend zijn. Dat lukt best aardig. Bij SOOF Stijl koop je posters met de kaart van Numansdorp er op. Binnenkort komen daar posters met afbeeldingen van bekende Numansdorpse landmarks bij. De kerk, het Schippershuis, het Witte Huis.

SOOF Stijl

Maar wie is nu eigenlijk Soof? Nou, Melanie zelf. Sofie is haar tweede naam en SOOF Stijl vond ze nou eenmaal lekkerder klinken dan Bij Mel of Mel Stijl, waar ze natuurlijk ook een paar seconden over nagedacht heeft.

SOOF Stijl bestaat pas twee jaar en zit sinds een jaar op de huidige locatie, prominent op de Voorstraat, naast de dierenwinkel. Het is een nieuw pand waar Melanie en haar gezin zelf boven wonen. “Daardoor voelt het heel huiselijk hier. Mijn dochters lopen vaak in de winkel rond, ik heb regelmatig mensen hier aan tafel waarmee ik een lekker kopje koffie drink. Als ik aan deze tafel zit, ben ik soms bijna een psycholoog, haha. Maar dat voelt heel prettig. Ik droom nu nog van openslaande deuren.”

De Keet Rotterdam van Numansdorp

Achter de winkel ligt namelijk een terrasje,  wat nu nog gewoon privé gebruikt wordt. “Als er openslaande deuren in zitten, maak ik er hier achter in de winkel een echte koffiehoek van. Dat je ook lekker buiten kunt zitten.” Plotseling komt er toch een stukje ambitie om de hoek kijken. “Ken je Keet in Rotterdam? Het zou toch leuk zijn als ik dan de Keet van Numansdorp word. Ja, dat zie ik wel zitten.”